Ο ΛΙΒΥΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ MOYΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ ΑΜΙΓΩΣ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΟΙ "ΛΙΒΥΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ" ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΔΗΘΕΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ - Ο ΑΜΑΖΟΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΓΕΩ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (!)



"....Ο Καντάφι μιλά σε 700 Ιταλίδες - Κατά την ιστορική επίσκεψή του στη Ρώμη ο Μοαμάρ Καντάφι έχει ζητήσει να συναντηθεί με 700 Ιταλίδες από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και του πολιτισμού - Ο Καντάφι διαθέτει ένα αμιγώς γυναικείο επιτελείο από σωματοφύλακες και είχε μία παρόμοια συνάντηση κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι το 2007. Μιλώντας σε 1.000 Γαλλίδες προσκεκλημένες του, είχε δηλώσει ότι θέλει να «σώσει τις Ευρωπαίες»...."

Ο ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΒΥΑ ΑΜΑΖΟΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ

Ιστορική επίσκεψη Καντάφι στην Ιταλία
Υποδεχόμενος στο αεροδρόμιο τον Λίβυο πρόεδρο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι κλείνει μια οδυνηρή περίοδος των σχέσεων με τη Λιβύη.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποδέχεται τον Μοαμάρ Καντάφι στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης

Στη στολή που φορούσε ο Καντάφι κατά την άφιξή του στη Ρώμη είχε καρφιτσωμένη φωτογραφία από τη σύλληψη του Λίβυου αντιστασιακού ηγέτη Ομάρ αλ Μουκτάρ από τις ιταλικές αποικιοκρατικές δυνάμεις το 1931

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/06/2009_283780

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1022321&lngDtrID=245

Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό
Σε ιστορική επίσκεψη στην Ιταλία ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι

Την πρώτη, ιστορικής σημασίας, επίσκεψή του στην Ιταλία πραγματοποιείο ο Μοαμάρ Καντάφι σε ισχυρή ένδειξη αναθέρμανσης των ταραγμένων σχέσεων, λόγω της 30ετούς εποίκισης της Λιβύης από την Ιταλία και της μεταγενέστερης απέλασης 20.000 Ιταλών από τον Λίβυο ηγέτη.

Τον Μοαμάρ Καντάφι υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ελπίζει ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι μία διπλωματική επιτυχία, μετά την περιορισμένη νίκη που σημείωσε στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Στη στολή που φορούσε ο Καντάφι κατά την άφιξή του στη Ρώμη είχε καρφιτσωμένη φωτογραφία από τη σύλληψη του Λίβυου αντιστασιακού ηγέτη Ομάρ αλ Μουκτάρ από τις ιταλικές αποικιοκρατικές δυνάμεις το 1931 (ένθετη φωτογραφία).

Ο Μοαμάρ Καντάφι θα στήσει τη σκηνή του στο πάρκο Ντόρια Παμφίλι, το μεγαλύτερο πάρκο της Ρώμης, όπου και θα δεχθεί τους επισκέπτες του.

Συνοδεύεται από αντιπροσωπεία Λίβυων επιχειρηματιών που επιδιώκουν να δώσουν ώθηση στις επενδεύσεις τους στην ιταλική βιομηχανία.

Η τριήμερη επίσκεψη είναι «γεμάτη» με ομιλίες, επισκέψεις και επαφές, συμπεριλαμβανομένης συνάντησης του Λίβου συνταγματάρχη με Ιταλούς που εκδίωξε από τη Λιβύη το 1970 σε αντίποινα για την κατοχή (1911-1942).

Ο Καντάφι θα επισκεφθεί τη Βουλή και τη Γερουσία της Ιταλίας, ενώ προγραμματίζεται και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο πριν έλθει ενώπιος ενωπίω με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι το απόγευμα της Τετάρτης.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Φοιτητές της αριστεράς προγραμματίζουν διαδηλώσεις κατά της αμφιλεγόμενης πολιτικής του Μπερλουσκόνι (με βοήθεια της Λιβύης) για την απευθείας απέλαση μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ιταλία διά θαλάσσης.

Ο Μπερλουσκόνι επιμένει στην απώθηση των μεταναστών παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις επικρίσεις από τα Ηνωμένα Έθνη.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια εξαιτίας των προγραμματισμένων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Ο Καντάφι μιλά σε 700 Ιταλίδες

Κατά την ιστορική επίσκεψή του στη Ρώμη ο Μοαμάρ Καντάφι έχει ζητήσει να συναντηθεί με 700 Ιταλίδες από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και του πολιτισμού.

Ο Καντάφι διαθέτει ένα αμιγώς γυναικείο επιτελείο από σωματοφύλακες και είχε μία παρόμοια συνάντηση κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι το 2007. Μιλώντας σε 1.000 Γαλλίδες προσκεκλημένες του, είχε δηλώσει ότι θέλει να «σώσει τις Ευρωπαίες».

Η συνάντηση με τις Ιταλίδες θα γίνει σε συναυλιακό χώρο την Παρασκευή.

Μεταξύ τους και η υπουργός Ισότητας Μάρα Καρφάνια, ο διορισμός της οποίας τον περασμένο χρόνο προκάλεσε σάλο καθώς είναι πρώην μοντέλο και φλέρταρε δημοσίως με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκαλώντας την οργή της εν διαστάσει πλέον συζύγου του.

Η Καρφάνια χαρακτήρισε τη συνάντηση μια ευκαιρία προώθησης της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας και της παράνομης μετανάστευσης και δήλωσε στην Ansa ότι θα μιλήσει στον Καντάφι για την κατάσταση των γυναικών στην Αφρική.

Αναθέρμανση σχέσεων

Η επίσκεψη του Μοαμάρ Καντάφι κατέστη δυνατή μετά την υπογραφή, τον Αύγουστο 2008, μιας Συνθήκης με την οποία κλείνουν οι «λογιαριασμοί» από την ιταλική αποικιοκρατία στη Λιβύη, η οποία διήρκεσε από το 1911 ως το 1942.

Η Ρώμη δεσμεύθηκε να καταβάλει 5 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στη Λιβύη με τη μορφή επενδύσεων μέσα στα 25 επόμενα χρόνια. Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου που θα διασχίζει τη Λιβύη από τη Δύση στην Ανατολή, από την Τυνησία ως την Αίγυπτο.

Σε αντάλλαγμα η Τρίπολη δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα την παράνομη μετανάστευση, καθώς χιλιάδες μετανάστες αναχωρούν από τις ακτές της για να φτάσουν στην Ιταλία.

Οι Λίβυοι δέχθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές Μαΐου να πάρουν πίσω 500 μετανάστες, οι οποίοι είχαν αναχαιτιστεί στα διεθνή ύδατα από το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.