<Αλέξης Ηρακλείδης> Το μισθωμένο κηφηνοειδές του γνωστού και μη εξαιρετέου αναρχοφεμινιστικού μασονικού βαλκανικού δικτύου

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2009

Ο γνωστός για τις ...{εθνικιστικές} απόψεις και καθηγητής Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου για μία άλλη φορά εκφράζει γραπτά τις θέσεις των Σκοπίων. Σήμερα λοιπόν στα Νέα μας προτείνει τα παρακάτω:

"Και έρχομαι στο ακανθώδες Μακεδονικό, τη διένεξη Αθήνας- Σκοπίων. Η μοναδική οδός διαδικαστικά βρίσκεται στις απευθείας συνομιλίες (χωρίς τον Νίμιτς). Η προφανής μέση λύση- που πρέπει να επέλθει από κοινού, χωρίς κερδισμένους και ζημιωμένους- είναι «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία» ή «Μακεδονία» στα σλαβομακεδονικά, δηλαδή Μakedonija.

Η τελευταία είναι, νομίζω, η καταλληλότερη και θα γίνει ευκολότερα αποδεκτή από την άλλη πλευρά. Παράλληλα θα πρέπει η Ελλάδα να καταστήσει σαφές ότι βεβαίως και αποδέχεται την ύπαρξη ξεχωριστού έθνους και γλώσσας (σε αντίθεση με την εξωπραγματική στάση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή στο θέμα αυτό, που εξέθετε την Ελλάδα διεθνώς)"

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/10/akedonija.html



______________________________________________


Ο Αλέξης Ηρακλείδης είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ανάλυσης Συγκρούσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4541249