"ΕΚΑΤΗ ΕΛΑ ΣΕ ΚΑΛΩ ΑΝΑΣΑ" !!! ΑΝΑΦΩΝΕΙ Η ΡΕΑ Η ΑΡΧΙΕΡΕΙΑ ΜΑΙΝΑΔΑ - ΒΑΚΧΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΕΝΔΡΙΤΗ - ΖΑΓΡΕΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΕΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΗΧΟ ΤΥΜΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΑΛΑΓΜΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΙΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΒΑΚΧΙΔΩΝ

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ VIDEO ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΗΛΕΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΕΙΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΩΝ ΘΗΛΕΙΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΜΑΙΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΒΑΚΧΙΔΩΝ

".....Κι ενώ μια μαγική πανσέληνος μας έλουζε στο φως της, οι αισθήσεις όλες πληρώνονταν από τους μελοποιημένους ορφικούς ύμνους στην Σελήνη, τον Διόνυσο, τον Πάνα και την Θεά Φύση, που απέδωσε το συγκρότημα «Κάβειρος»....."

ΟΙ ΜΑΙΝΑΔΕΣ - ΒΑΚΧΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΦΙΔΙΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΤΕΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΥ

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO "Αττική Διονυσιακή Μέθεξη"


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:


dionysos-dendritis-avi-attika-dionysia-2009.zip 76.77 Mb 03/06/2009, 07:43

ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΔΕΝΔΡΙΤΗΣ - ΖΑΓΡΕΑΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΡΕΑ:

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2009 όλοι όσοι παραβρεθήκαμε στο πολιτιστικό πάρκο Χρυσαλίδα ζήσαμε μια βραδιά μαγική. Η λατρευτική κοινότητα «Λάβρυς» διοργάνωσε μια γιορτή που ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Τιμώμενο πρόσωπο, ποιος άλλος απ' τον θεό του χορού και της χαράς, τον γελαστό Βάκχο. Η Αττική γιόρτασε ξανά, μετά από αιώνες σιωπής και απαξίωσης, την αναγέννηση της φύσης και το ζεστό χαμόγελο της άνοιξης. Τα ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ δεν αποτέλεσαν ένα ακόμα μνημόσυνο σε ένα ένδοξο παρελθόν, αλλά έναν ύμνο στις εναλλαγές των φυσικών φαινομένων και στον κύκλο της ζωής, ένα κάλεσμα στις καρδιές μας για να αφουγκραστούν το μήνυμα του θνήσκοντος και αναγεννώμενου θεού.

Τα παιδιά έπαιζαν δίπλα στη λιμνούλα με τα νούφαρα και οι μεγάλοι ξαναγίνονταν παιδιά κάτω απ' τα δέντρα, αναζητώντας απαντήσεις σε παιδικά υπαρξιακά ερωτήματα και αγωνίες. Το ποταμάκι με τα πανέμορφα αναρριχώμενα λουλούδια και το ξύλινο γεφύρι του, αλλά και τα διάσπαρτα αμπέλια που αγκάλιαζαν το κτήμα απ' όλες τις μεριές, αποτέλεσαν το ιδανικό έναυσμα για να αφήσουμε πίσω τον εγκλωβισμένο στην καθημερινότητα της πόλης εαυτό και να γίνουμε για λίγο φιλόσοφοι, αλλά και λατρευτές του θείου.

Η λατρευτική κοινότητα «Λάβρυς» σήμανε την έναρξη των γιορταστικών δρώμενων με μια τελετουργία στον Διόνυσο. Οι λατρευτές επικαλέστηκαν την αφύπνιση του Θεού μέσα μας, με αυλούς, ύμνους, τυμπανισμούς, την οργιαστική ιαχή Ευά, αλλά -κυρίως- με τον κρυμμένο ψίθυρο της καρδιάς τους. Κι έτσι μας έκαναν όλους κοινωνούς της ιερής τους επίκλησης.

Τα θεατρικά δρώμενα που ακολούθησαν απλώς απογείωσαν την βραδιά. Στο πρώτο μέρος τους απολαύσαμε διονυσιακούς μύθους σε αφηγηματική απόδοση και ωραίες ερμηνείες. Στο δεύτερο μέρος ένα αρχαιότατο λατρευτικό δρώμενο, ο «Διόνυσος Δενδρίτης» που αφύπνισε μνήμες από εποχές δενδρολατρείας, ήρθε να μας θυμίσει πως αληθής θεολογία είναι το θέατρο, όπως άλλωστε και η ποίηση, η μουσική και ο Έρωτας και όλες αυτές οι πραγματικότητες που καταφάσκουν την ίδια την Ζωή.

Κι ενώ μια μαγική πανσέληνος μας έλουζε στο φως της, οι αισθήσεις όλες πληρώνονταν από τους μελοποιημένους ορφικούς ύμνους στην Σελήνη, τον Διόνυσο, τον Πάνα και την Θεά Φύση, που απέδωσε το συγκρότημα «Κάβειρος».

Ο πυρήνας μας σαν λαού είναι η χαρά. Οι χοροί, οι μάσκες, τα λουλούδια, οι αυλοί, τα τύμπανα και οι θείες τελετουργίες είναι ο δικός μας τρόπος για να μαγνητοκαλέσουμε το θείο, τον θεϊκό εαυτό που κατοικεί στα βάθη της συνειδητότητας.

Τα πιο πάνω συστατικά μιας θεϊκής επίκλησης, ήταν όλα συστατικά επιτυχίας για τα φετινά ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ.

Ρέα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΘΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:

Αττική Διονυσιακή Μέθεξη

http://www.schizas.com/site3/component/option,com_content/Itemid,200/catid,22/id,556/view,article/

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ" [Πα.Συ.Α.]

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ [2009.03.08 12:00]

"ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΑΝΑΘΕΜΑ" ΤΟΥ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ" [Πα.Συ.Α.] ΣΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΜΙΣΑΝΔΡΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΜΑΖΟΝΙΚΗ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΟΡΦΗΣ ΕΚΑΤΗΣ:

ΤΟΜΕΑΣ "ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 4 ] - [ 2009.04.16 12:00 ]

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2007-2008: Η ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΑ "ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ" - "GREAT MOTHER" ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΛΥ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΕΚΑΤΑΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ ΣΕΜΕΛΗ - ΚΑΣΙΑΝΗ ΤΡΑΥΛΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΗΣ ΕΚ ΦΡΥΓΙΑΣ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΕΣ

ΤΟΜΕΑΣ "ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 5 ] - [ 2009.04.21 20:00 ]

Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΕ ΕΚΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΕΣ