Αυτοδιαθεση - εφαρμογες ERGA OMNES και οι συνέπειες αναγνώρισης "μακεδονικού Έθνους" ως προπαρασκευαστική οικουμενιστική γεωπολιτική και νομική αυτοδιοικητική κατασκευή της "Ηνωμένης Μακεδονίας"


"ERGA OMNES" ενδιαμεση συμφωνια - υποχρεώσεις που απορρέουν και ιδιαιτεροτητες περιπτωσης και το γενικότερο θέμα παραπληροφόρησης και υπερ-πληροφόρησης 
 
 Εάν και το θεμα ονομασιας των Σκοπιων σε σχέση με την ονομασία και τις αντιπαραθέσεις περί της αναχαίτισης του ανιστόρητου ψευδο-αλυτρωτισμού του κρατιδίου έχει διαχρονικά ως πεδίο αντιπαράθεσης πολλά χρόνια πίσω, το χρονικο διάστημα, που επανήλθε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διαδόθηκε περισσότερο ο όρος concept erga omnes (έναντι όλων) όσον αφορά κάποια προϋπόθεση συμφωνίας που εχει προωθηθει από την συγκυβέρνηση σαν συνέχεια αυτού του διακρατικού του διπλωματικού προσκηνίου και παρασκηνίου, ωστοσο ποτε δεν αναφέρθηκε έστω συγκριτικά κάποιο παράδειγμα εφαρμογής του Erga omnes, ποτέ δεν επεξηγήθηκε αναλυτικά από το καθιερωμένο πολιτικό προσωπικό η σημασία και με τι συνεπάγεται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μια συμφωνία με αυτόν τον όρο διεθνούς δικαίου και τι επιδιώκεται μέσω των συνεννοήσεων για το ονοματολογικό.

Η "επιβολλη" αναγνώρισης του γειτονικού κρατιδιού με κάποιο παράγωγο του ονόματος "Μακεδονία" βασιζεται στο γεγονος της  αναγνώρισης από πολλές χώρες.
Ως γνωστόν δεν φαίνεται παρά τα λεγόμενα πολλών εδώ και αρκετά χρόνια αρκετή η αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία από περισσότερα των εκατό κρατών για την ένταξη του κρατιδίου στους διεθνείς οργανισμούς.

Το κομβικό σημείο δρομολόγησης της κινητικότητας γύρω από το σκοπιανό, ως προς τη νεώτερη πραγματικότητα ειναι η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και τα ανοιχτά μείζονα ζητήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί, ούτε και είναι δυνατόν, δηλαδή της ιθαγένειας (μακεδονικού παραγώγου), ταυτότητας και γλωσσικού ιδιώματος κάποιου γειτονικού "μακεδονικού έθνους".

Στα ίδια πλαίσια ανήκουν και οι δηλώσεις Ν. Κοτζιά ανάγκης περί κάποιου συμβιβασμού-compromis, ωστοσο δενυπηρξε πολεμικη συρραξη  μεταξυ των δυο κρατων και άρα δεν υπάρχει ούτε και κάποιο ανάλογο γεωπολιτικο τετελεσμένο όπως με το Κυπριακό για να μπαίνει στις συζητήσεις εμβόλιμα η έννοια του συμβιβασμού-compromis επί του αποκαλούμενου σήμερα σχεδίου Ανάν και των προτάσεων ίδρυσης διζωνικής ομοσπονδίας.

Συνοπτικα στην προκειμενη περιπτωση, δεν υπάρχει καμία κρατική πολιτειακή αντιστοιχία δεδομένων της Ελληνοσκοπιανής διένεξης με το θέμα της "Κριμαίας", ούτε με το "καταλανικό", ούτε τα δικαιώματα Θιβετιανών ή των Κabylia ή του δυτικου μπολοκισταν και τις πολιτιστικο-γλωσικές αξιώσεις δικαιωμάτων αναλογα της περιπτωσης.
 
Η έννοια αυτή αναγνωρίστηκε στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου στην υπόθεση της Καταλονίας οπου και ξεκινά ουσιαστικά η σύγχρονη ερμηνεία και το σύγχρονο concept του Erga omnes, ήδη απο το 1970 (ICJ Rep), για τον αυτοπροσδορισμ
ό και την αυτοδιαθεση στη δεύτερη φαση (9/7/2004) στο διεθνές δικαστήριο Βελγίου.
 
Δεν υπάρχει και δεν εντοπίζεται καμία υποχρέωση αναγνώρισης γλωσσικό-πολιτιστικών δικαιώμάτων και αξιώσεων αυτοδιάθεσης κυβερνήσεων άλλου κράτους και μάλιστα αντιεπιστημονικών ανιστόρητων τραγελαφικών αντιδανείων που βριθούν επεκτατικών βλέψεων εν τη γεννέση τους. Συνοπτικως Mε ισχύ του erga omnes και εξαιτίας αναγνώρισης μακεδονικής ταυτότητας, το Ελληνικό κράτος θα είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει κάποια δήθεν γενοκτονία εις βάρος "Μακεδόνων" ή να θεσπίσει προληπτικούς αυστηρούς νόμους (ανάλογους αναγνωρισμένων γενοκτονιών και περίπου του Ολοκαυτώματος) 

Μεταξύ αυτών περιέχονται και ιστορικά κραυγαλέα ψεύδη της Γιουγκοσλαβικής ιστοριογραφίας που παρουσιάζει αρχικά τον ελληνικό εμφύλιο μετά το τέλος του Β΄παγκοσμίου πολέμου και το κομμουνιστικό παιδομάζωμα στα βαλκανια σαν την «δεύτερη Μακεδονική επανάσταση 1945-49»

στην οποία ο πόλεμος δεν γίνονταν μεταξύ των Ελλήνων, αλλά υποτίθεται μεταξύ Ελλήνων και των εθνοτικών «Μακεδόνων» που λειτουργει διφορούμενα και σε σχέση με τον πανσλαβισμό (πέραν της προφανούς γεωπολιτικής τρέχουσας κυριαρχίας των ΗΠΑ και Ε.Ε. στα Σκόπια) και ολων των γεινιαζοντων κρατων.

Η αξίωση αν όχι εφαρμογή του erga omnes θεωρητικά ανάγεται ως προς τον προληπτικό χαρακτήρα σε ενδοκρατικά θέματα περιπτώσεων περιφερειών με δυναμικό αυτονόμησης στην περίπτωση που υπάρχει κάποια ευρεία εθνοτική αυτοδιάθεση αυτοχθόνων ή  πολιτιστικών μειονοτήτων, που επιδιωκεται ακομη και η πλήρης πολιτική ανεξαρτησία για κατεχομενα έθνη και αποικιες. Αλλες περιπτωσεις αναγονται σε απανταχού εφαρμογές περιλαμβάνει την αυτοδιάθεση και διακανονισμό εταιρικων εμπορικών σημάτων. 
Η διαφορά στο εσωτερικό των Σκοπίων σε σχέση με το erga omnes και την αλλαγή του Συντάγματος εντοπίζεται στη μη συμφωνία διαχωρισμού γεωγραφικού ή χρονικού προσδιορισμού των γεωγραφικών "Μακεδονιών", του κράτους. Το ευρωπαϊστικό προφίλ αυτοδιάθεσης Zάεφ (φαινομενικά όχι επεκτατικό) δεν φαίνεται να είναι αρεστό στη μερίδα Ιβάνοφ -VMRO.

Το VMRO ανήκει ακραιφνώς στο φαντασιακό του "μακεδονισμού" και της δημιουργίας της "Ηνωμένης Μακεδονίας" που δεν θα ήθελε καν να περάσει από το στάδιο διζωνικής γεωγραφικής περιοχής με το ίδιο όνομα ή σε συνθήκη προϋποθέσεων σεβασμού της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. 
Αλλά αυτό, ιδιως το δευτερο, είναι μόνο υπόθεση, διότι γνωρίζει και η μερίδα VMRO πως η στρατηγική έστω μέσω του Ζάεφ και με erga omnes και αναγνώριση των επιμέρους όπως ταυτότητα και γλωσσικό ιδίωμα θα φέρει σε πλεονεκτική θέση τα Σκόπια.



Οι εμβολιμες ομοιότητες Κυπριακού θέματος και μειοδοτικη δημιουργία τετελεσμένων
 
 Το Εθνικό θέμα όσον αφορά την Ελλάδα μετατοπίζεται από την όποια στοιχειώδη γραμμή των προηγούμενων κοινοβουλευτικών συνθέσεων που ήταν δυσκολότερο να συμφωνήσουν σε οριστική παραχώρηση του ονόματος ή έστω εκ των περιστάσεων δεν προχώρησαν, στη σημερινή σύσταση του κοινοβουλίου πλειοψηφίας της ριζοσπαστικής αριστεράς και σοσιαλιστών ή φιλελεύθερων που ουσιαστικά σχεδόν καθολικώς δεν διαφωνούν στην παραχωρηση του ονοματος ¨Μακεδονία¨ βάσει των μετέπειτα βλέψεων της Πρώτης Βαλκανικής Κομμουνιστικής Συνέλευσης στο πλαίσιο μιας Βαλκανικής Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της "Ηνωμένης Μακεδονίας" μέσω σύγχρονων περιστάσεων. 
 
Ο όρος της "Ηνωμένης Μακεδονίας" έχει χρησιμοποιηθεί από τα πρώτα χρόνια του εικοστού αιώνα, πολλές φορές συνδεδεμένος με την Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία, δηλαδη ως «ενιαίο εθνικό κράτος» (unitary state), ενώ  βρίσκονται υπο τις διασπαστικές πιέσεις μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού των Σκοπίων.

Σχετικά με την διένεξη ψευδοκράτους και Κύπου είναι γνωστό πως το 1974 η Τουρκία χρησιμοποίησε τη ρήτρα  «εγγύητριας δύναμης» για να εισβάλει και να κατακτήσει τη βόρεια Κύπρο επικαλούμενη το πραξικόπημα Μακάριου.

Οι συμφωνίες για την Κυπριακή Δημοκρατία Ζυρίχης-Λονδινου προέβλεπαν τρείς «εγγυήτριες δυνάμεις» και όπως αποδείχθηκε, δεν παρείχε καμία εξασφάλιση και εγγύηση χωρίς ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών να ζητήσει από την Τουρκία να επιστρέψει στο status quo ante - προτέρα κατάσταση ενώ το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος. 
Αυτή η κίνηση ήταν όμως ήδη αντίθετη προς όλες τις ήδη ψηφιζόμενες αποφάσεις του ΟΗΕ και καταδικάστηκε από όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα λοιπόν με τον τότε Τούρκο υπ.Εξωτερικών η ανακήρυξη της τουρκικής Δημοκρατίας στην βόρεια Κύπρο δεν έπρεπε να εκτιμηθεί ως πράξη ρήξης, αλλά μόνο σαν μέσο για να αναγκασθούν οι Έλληνες να δεχθούν τον διάλογο και για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της τουρκικής κοινότητας. Έτσι και μέχρι σήμερα παρά την καταδίκη του ΟΗΕ, δόθηκε εντολή "ειρηνευτικού" διάλογου και διαπραγμάτευσης με την Τουρκία για την μερική νομιμοποίηση και ουσιαστικά παγιοποίηση των "τετελεσμένων" και την πρόταση του αποκαλούμενου σήμερα σχέδιο Ανάν. 
Το σχέδιο αφορούσε την αναδιάταξη της Δημοκρατίας της Κύπρου σε μια Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θα αποτελείται από δύο ομόσπονδα κρατίδια, ένα ελληνοκυπριακό και ένα τουρκοκυπριακό. Εκ παραδρομης,  η αναγνωριση μακεδονικης ταυτοτητας τοποθετεί την περιφέρεια της Μακεδονιας σε πεδίο αναθεωρητικων βλέψεων με γειτνιάζων κρατος με ονομασια που περιεχει τον ιδιο όρο.
 
 
 
Συνεπειες νεοαριστερής κατάχρησης του concept αυτοπροσδιορισμού ως αλληλουχία νομοθεσιών απο την ταυτότητα φύλου", στην αναγνώριση "μακεδονικής ταυτότητας"



Στην αρχαιότητα η τακτική πολιτικής του Μακεδονικού κράτους - Βασιλείου ήταν η προσάρτηση εδαφών στα πρότυπα ομοσπονδίας, και οι κατοχυρώσεις ισοπολιτείας για τους υπήκοούς. 
Τα ιστορικά imperium αντικαθιστούνται, ή μαλλον συνεχίζουν μέσω διοικητικών σύγχρονων μορφών ομοσπονδιοποιήσεων US- PANEUROPA ( e.u ευρωκρατισμός με κέντρο επιβολής τη σύγχρονη Γερμανία) βασισμένα σε εμπορικό εταιρικό και ναυτικό δίκαιο (διαχειριστών ελεγκτών - περισσότερα εδώ)
Μέσω της σύγχρονης βαλκανικής γεωπολιτικής και υπο την πίεση διεθνών παραγόντων με διάφορα προσχήματα, όπως του "εθνοτικού μακεδονισμού", μεθοδεύεται μια παραλλαγή ευρασιατικής-ευρω-βαλκανικης ομοσπονδιοποίησης με ενδεχομενο κυριαρχο παραγοντα επιρροης την Τουρκια.

Με την περίσταση γειτνίασης της Ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας και των Σκοπίων ο συνθετικός  όρος που περιλαμβανει τη "Μακεδονία",  θα τεθεί  πλέον ως πρόταση προσδιορισμού πολιτών κάποιας ομοσπονδίας και στατους κουό αναπροσαρμοσμένα για τη σύγχρονη γεωπολιτική και οικονομική επιρροή με πληθυσμούς από ανατολικά εδάφη που στην αρχαιότητα προσαρτήθηκαν στο Μακεδονικό Βασίλειο. Σε σύγχρονη παραλλαγή στατους κουο Ευρασίας-ευραραβίας αποδίδει την παράδοση Ελληνικών περιφερειών κυρίως σε τουρκική επιρροή σε σχέση με τον ύποπτο επιπρόσθετο παράγοντα και νέο δεδομένο του εθνοτικού μακεδονικού προσδιορισμού ως εργαλείο για τους οποιουσδήποτε παράλληλα με τις αποδιδόμενες ελευθερίες για το Μουσουλμανικο θρήσκευμα.
Άλλα παρεμφερή δεδομένα που προκύπτουν:

 -Ενέργειες από την τοπική αυτοδιοίκηση της περιφέρειας στον πολιτιστικό τομέα μεσω διάφορων συλλόγων και ενώσεων.  Ως γνωστόν, στην  Φλώρινα τα μέλη της οργάνωσης "Ουράνιο Τόξο" ή "EFA -rainbow" ή "ευρωπαϊκή ελεύθερη συμμαχία" δηλώνουν "Μακεδόνες, εθνικής μακεδονικής συνείδησης, πολίτες της Ελλάδος", οι οποίοι συνεργάζονται με οργανώσεις του παρατηριου του Ελσινκι Του Σόρος και με εκπροσώπους της κοινότητας των ομοφυλόφιλων lgbtq,  για τα ανθρώπινα, καθώς και για εθνικά πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα της "μακεδονικής εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα",υποστηρίζοντας την αναγνώριση "τουρκικής ένωσης Ξάνθης".

Η αρχή αυτού του δόγματος της "Ηνωμένης Μακεδονίας" εως σήμερον είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του ευρύτερου χώρου εκτός των Σκοπίων της περιοχής του Βαρδάρη  παρουσιάζονται ως καταπιεσμένοι «Μακεδόνες» και περιγράφουν  τις γειτονικές περιοχές και περιφέρειες άλλων κρατών ως τις «αλύτρωτες» περιοχές της Μακεδονίας. Εκτός βαλκανίων οργανωμένη προώθηση του ίδιου προπαγανδιστικού  δόγματος γίνεται από την "United Macedonians Organization of Canada".

-Σχηματισμός πληθυσμού εντός της Ελλάδος που θα δηλώσει εθνοτικό "Μακεδονικό αυτοπροσδιορισμό", έχοντας Ελληνική Ιθαγένεια, στην ίδια βάση που κάποιο τμήμα πληθυσμού θα δήλωνε μουσουλμανικο θρησκευτικό προσδιορισμό με τους ανάλογους κινδύνους προσεταιρισμού από Τουρκία, έχοντας και την Ελληνική Ιθαγένεια.

Η αναγνώριση του αυτοπροσδιορισμού "μακεδονικής εθνότητας και μειονοτήτων" σε σχέση με τους άνωθεν παράγοντες θα αποτελέσει προβλεπόμενα μοχλό πίεσης για μια πιθανη ομοσπονδιοποιηση ενώ με αφορμή πιθανές αποσταθεροποίησεις προσχηματικά θα πατήσουν σε τετελεσμένα μη αναστρέψιμα προβλήματα ώστε να παρουσιαστούν ολέθριες λύσεις.

Προφανώς αδύνατον κάτι τέτοιο να προταθεί από Ελληνορθόδοξους και να υπάρξει τέτοια κατεύθυνση όσον αφορά το θρήσκευμα, όχι όμως από τους ως επί τω πλείστων παράνομους μετανάστες  των ειδικών οικονομικών ζωνών ΕΟΖ έχοντας λάβει, ή βρίσκονται σε διαδικασία απόκτησης Ελληνικής Ιθαγένειας. Το κίνητρο αναπομπής για όλα αυτά εδράζεται στην στην αναγνώριση από τους διεθνείς οργανισμούς μακεδονικής ιθαγένειας, ταυτότητας και μακεδονικού έθνους σε γειτνιάζον κράτος που εχει επιρροη απο Τουρκια.

Γίνεται περισσότερο αντιληπτό το αποδομητικό φαινόμενο  της παράνοιας των ανιστόρητων και αντιεπιστημονικών αυτοπροσδιορισμών ως αλληλουχία πολιτικής νομοθεσιών.  Από την προωθηση επιλογής φύλου σε ανηλικους αναιρώντας μέσω ενός ψηφίσματος την ίδια φύση,  η κυβέρνηση προχωρεί μειοδοτικά στις διεθνείς αναγνωρίσεις τεχνητών και κατασκευασμένων εθνοτικών μειονοτήτων και τις αποδόσεις ιθαγένειας επιλογής. Κοινός παράγοντας καθόλου τυχαία ο πλουρεαλισμός του διεθνούς "ουράνιου τόξου" της "ταυτότητας φύλου".

Γεγονός είναι πως το "φάσμα" των σύγχρονων φιλελεύθερων δυνάμεων και οργανώσεων έχουν υιοθετήσει απόλυτα την αλυτρωτική βαλκανική γεωπολιτική της κομμουνιστικής διεθνούς Κομιντέρν για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου ομοσπονδιοποιημένου μακεδονικού κράτους, των κομιτατζίδων, και των κομμουνιστικών ένοπλων κομμάτων,με δυτικοποιημένα τα οράματα των κομμουνιστικών ομοσπονδιών στον ευρωκρατισμό και στον ολοκληρωτισμό της συνομοσπονδίας της Ε.Ε. ενω ακολουθει η διεθνή "πράσινη αναπτυξιακή πολιτική" της ατζέντα 21 που είναι ένα πρόσχημα επιβολής εταιρικού πλέον ολοκληρωτισμού. Σε αυτά προστίθενται, οι Μουσουλμανικες-θρησκευτικές τεχνητές εθνοτικές και ελευθεριακές ομάδες.


Συντμημενη αρθρογραφία για την ονομασια των Σκοπιων σε υποενοτητες με τις απαραίτητες επισημανσεις του ιστολογιου αντι μετατρον και "Εμπεδοκλής" οσο το δυνατον περισσοτερο σε επικαιροποιημενη απόδοση και εκδοχή σε σχεση με τις αναμενομενες και μη, παραμετρους της συμφωνιας των Πρεσπων, κυριως οσον αφορα την αποδοση, περιγραφη και πολυπλοκοτητα της εννοιας της ιθαγενειας.

Νεα θεματολογια ιστορικου αρχαιολογικου και γεω θρησκευτικου πολιτιστικου περιεχομενου θα αναρτηθει μεμονωμενα σε ειδικα νεα ιστολογια. Η τοποθετηση και οι παρατηρησεις του ιστολογιου για το κειμενο της συμφωνιας των Πρεσπων αφοτου δημοσιευθηκε βρισκεται εδω: https://diasvsmetatron-plegma.blogspot.com/2018/06/blog-post.html