9.9.10

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΜΑΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ «ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ» ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ «ΕΞ-ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ» ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" ΚΑΙ ΝΥΝ "ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" (!!)

Προσλήψεις μεταναστών στην ΕΛ.ΑΣ.

Πολιτικό προσωπικό σε αστυνομικά τμήματα περιοχών με πολλούς αλλοδαπούς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009


Μετανάστες στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σκοπεύει να προσλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξετάζεται η πρόσληψη μεταναστών δεύτερης γενιάς σε αστυνομικά τμήματα τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό αλλοδαπών και εθνικών μειονοτήτων.

«Σε πρώτη φάση θα εξεταστεί η πρόσληψη αυτών των μεταναστών σε 20 αστυνομικά τμήματα, όπως του Αγίου Παντελεήμονος, του Κολωνού, της Ομόνοιας, του Ζεφυρίου, του Ασπροπύργου, της Κυψέλης, των Πατησίων. Οι μετανάστες αυτοί θα αποτελούν πολιτικό προσωπικό, θα εξυπηρετούν συμπατριώτες τους και θα λειτουργούν ως διαμεσολαβητές με τους κρατούμενους αλλοδαπούς», είπε στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πρόθεση του υπουργείου είναι η εφαρμογή του μέτρου να αρχίσει από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονος, περιοχή με έντονη παρουσία μεταναστών και συχνά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών και κατοίκων, αλλά και με αμαρτωλή ιστορία βασανισμού Αφγανών μεταναστών από αστυνομικούς. Μόλις λυθούν τα γραφειοκρατικά προαπαιτούμενα για το νέο μέτρο, το τμήμα θα ενισχυθεί και με κοινωνικούς επιστήμονες αλλά και μετανάστες- «αστυνομικούς». Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε στα μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ότι θα συνεννοηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για το άνοιγμα της παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα.

Προτάσεις για τη συμμετοχή μεταναστών στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά το πρότυπο της βρετανικής αστυνομίας όπου συμμετέχουν αρκετοί μετανάστες, είχαν πέσει στο τραπέζι και στο παρελθόν αλλά έμειναν τελικά στο συρτάρι. Ωστόσο ανώτεροι αξιωματικοί προσπαθούσαν να επαναφέρουν την ιδέα της χρησιμοποίησης μουσουλμάνων μεταναστών ως «πρακτόρων» της αστυνομίας στους λατρευτικούς χώρους των μουσουλμάνων στην Αθήνα. «Η ιδέα αυτή έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με τα σημερινά δεδομένα είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει», επιμένουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αλλά και της ΕΥΠ, που προωθούν τη συγκεκριμένη πρόταση.

Μόνο για εξυπηρέτηση

Το υπουργείο, ωστόσο, διαβεβαιώνει πως η πρόσληψη μεταναστών που θα εργάζονται ως πολιτικό προσωπικό σε επιλεγμένα τμήματα θα έχει σκοπό την εξυπηρέτηση και μόνο των αλλοδαπών. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε την υποστήριξη των αστυνομικών τμημάτων στις ευαίσθητες περιοχές με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. «Μέτρο που, αν αποδώσει, μπορεί να εξαπλωθεί και σε ακόμη περισσότερο τμήματα», όπως λένε στα «ΝΕΑ» στελέχη του υπουργείου. Επίσης εξαγγέλθηκε και η σύσταση Ειδικού Γραφείου Καταγγελιών σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν αυθαιρεσίες της αστυνομίας. Ειδική τιμωρία προβλέπεται για τους αστυνομικούς που «υποθάλπουν φασιστικά στοιχεία», όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις, όπου ακροδεξιά στοιχεία είχαν αγαστή συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το πολιτικό άσυλο

Ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε επίσης τη μεταφορά της αρμοδιότητας χορήγησης πολιτικού ασύλου από την αστυνομία στο υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ θα προσληφθούν μετανάστες σε 20 αστυνομικά τμήματα, όπως Αγίου Παντελεήμονος, Κολωνού, Ομόνοιας, Ζεφυρίου, Ασπροπύργου, Πατησίων

ΠΗΓΗ:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4542147&ct=1