9.9.10

ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΥΠΟ ΚΚΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ "ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ" ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ

"ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΕΛΛΑΣ ΠΕΡΙΕΠΙΠΤΕΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΩΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΑΡΚΕΙ ΤΟΥΤΟ ΕΞΕΔΗΛΩΘΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟΝ ΤΟΥ 1948 ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΟΡΦΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΟΣ: 28000 ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ ΑΝΗΡΠΑΡΓΗΣΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΩΔΗΓΗΘΗΣΑΝ ΒΙΑ ΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟ ΒΙΑΙΟΝ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΕΚΣΛΑΒΙΣΜΟΥ".<ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΛΟΓΟΥ>


ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ Η ΒΟΥΔΙΣΤΟΘΕΟΣΟΦΙΣΤΡΙΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΥΣΑ ΣΕ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΙΧΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ [ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ] ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΟΪΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΣΙΝΟΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΡΑΓΧΙΟΝΑ (ΚΚΕ) ΥΠΟ ΕΓΧΩΡΙΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ. ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΗΡΠΑΡΓΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΤΙΡΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΑΦΑΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΗ "ΗΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑ" ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΤΤΗΣ (ΠΟΛΙΤΟΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΒΑΣΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΞ' ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΑΤΗΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ <<ΕΘΝΙΚΗΣ>> - ΑΤΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΥΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΑΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΙΘ΄ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ <β) εως ε) απο το βιβλίο του Γεώργιου Μανούκα, παιδομάζωμα


β) Ή εθνότης των <<σλαυομακεδόνων>>.


ΤΡΙΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΝ ΣΤΑΘΜΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΤΟΥ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΕΙΣ ΣΛΑΥΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΙΣ ΙΔΙΑΝ ΟΜΑΔΑ, ΤΩΝ <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ>>. ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΑΥΤΗΝ ΤΩΝ <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ>>, ΥΠΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΩΣ ΕΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ>>, ΤΟ ΚΚΕ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΠΡΟΣΕΔΩΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ - ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ: << ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕΙΣ,,,>> - ΙΔΙΑΝ ΕΘΝΙΚΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ, ΚΑΙ ΜΕΤ΄ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΣ ΕΙΡΓΑΣΘΗ ΝΑ ΕΠΙΝΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΓΛΩΣΣΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΗΡΩΕΣ..) ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗ ΕΘΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΘΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ>>.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΟΜΑΣ ΗΝΔΡΩΘΗ ΚΑΙ ΑΠΕΤΕΛΕΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΝ ΣΥΝΑΜΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑΝ, ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΣΕ ΑΠΕΒΗ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΑΣ, ΩΣΤΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΗ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ, ΡΥΘΜΙΖΟΥΖΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΙΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΑΠΗΥΘΥΝΘΗ ΕΙΣ ΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΔΙΑ <<ΕΝΘΟΛΟΓΙΚΗΝ>> ΤΙΝΑ ΥΠΟΘΕΣΙΝ ΤΟΥ. Η ΜΟΝΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ, ΗΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΓΑΔΩΝ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΚΕ (ΟΙ <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ>> ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΝ) ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ <<ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΑΙ>> ΚΑΙ <<ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑΙ>> ΕΙΣ ΤΟΝ <<ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΝ>> ΑΓΩΝΑ !

γ) Ή προπαγάνδα επί του ανύπαρκτου <<Μακεδονικού>>.

Ή ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ>> ΠΡΑΠΑΓΑΝΔΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΛΑΥΟΦΩΝΩΝ. Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΙΔΙΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΝ ΤΟ <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ>> ΜΕ ΣΚΟΠΟΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΗ ΤΟΥΤΟ ΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Η ΔΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΔΙΕΘΝΗΝ ΘΕΣΙΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΝ ΣΛΑΒΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ>> ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ, ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΜΕΘ΄ Ο ΠΡΟΑΒΑΛΛΟΥΣΑ ΤΟ <<ΑΤΟΥ>> ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΓΓΕΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΤΙΚΗΝ -ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ -, ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΝ.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΝ ΟΤΙ, ΟΙ ΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝ ΣΛΑΥΟΦΩΝΟΙ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΝ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩ ΤΗΣ <<Μ. ΙΔΕΑΣ>> ΤΩΝ, ΩΣ <<ΑΛΩΤΡΩΤΟΙ>> ΑΔΕΛΦΟΙ. ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΝ ΤΩΝ <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ>> ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΙΝ ΤΟΥ 1949 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΝ, Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝ, ΕΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΕΘΝΑ ΕΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΦΩΝΩΝ, ΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΝ ΚΡΑΤΟΣ

, ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΑΛΛΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ, ΠΡΟΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗ ΤΟΥΤΟ.

ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΥΠΟΘΗΚΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΩΦ, ΟΣΤΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ, ΕΔΕΣΠΟΖΕ ΣΧΕΔΟΝ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ. ΙΔΟΥ ΑΥΤΗ:

<< -Ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ: ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ, ΠΩΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΑΝ ΛΕΥΤΕΡΟ ΕΘΝΟΣ, ΜΟΝΑΧΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΣΛΑΥΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΣΛΑΥΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ>>

(ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΕΙΣ ΤΟ 5o ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΗΝ 19 -12-1948)

ΤΟ <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ>> ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΝ ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΒΟΥΝ ΠΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ, ΠΟΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΙΚΟ ΤΟΥ. ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ <<ΓΛΥΦΟΥΝ>>ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΔΟΝΤΑΣ ΤΩΝ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ ΤΟΥΤΟΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΑΙ ΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ.

ΙΔΡΥΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ <<ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ>> ΕΞ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ <<ΑΤΟΥ>>, ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΥΣ <<ΠΕΙΣΤΙΚΑΣ>> ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΑΠΕΙΛΑΣ ΚΑΙ ΥΡΕΙΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ, ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΝ ΠΙΕΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΗΡΤΙΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝ ΒΙΑΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΔΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ <<ΣΛΑΒΟΛΟΓΟΥΣ>> ΠΡΟΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ Κ.Ο.Κ. ΚΑΙ ΕΚΜΑΙΕΥΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΝ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΗ Η ΩΡΑ.

ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΔΟΥΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ ΤΟΥΤΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ)

ΑΠΟ ΤΑ <<ΓΕΓΟΦΑΣΚΙΑ>> ΤΟΥ, ΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝ ΤΩ ΣΥΝΟΛΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΝ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΝΑ ΠΛΕΙΟΔΟΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ , ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΟΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ!

δ) Αι αντεθνικαί θέσεις το κκε (κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος) επί της Μακεδονίας

ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ 1948 ΕΤΑΣΣΕΤΟ ΠΟΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ, ΟΤΙ ΟΙ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ) ΣΛΑΥΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ <<ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗΝ>> ΠΟΤΕ ΥΠΕΡ <<ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ>> (ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΝ),ΠΟΤΕ ΕΠΑΝΗΡΧΕΤΟ ΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ <<ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ>>Μ ΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝΒ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ, ΘΑ ΕΠΕΚΡΑΤΕΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΛΥΟΝΤΟ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΔΙΑ <<ΜΟΝΟΚΟΝΤΥΛΙΑΣ>> ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝ. ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΤΗΝ 30ΗΝ ΟΜΩΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1949, ΤΟ ΚΚΕ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΕΙΣ ΤΗΝ 5ΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΝ ΤΟΥ, ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΕΙΣ ΠΑΛΑΙΑΝ ΘΕΣΙΝ ΚΑΙ ΕΤΑΧΘΗ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΝ, ΔΙΑΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟ <<ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΕΩΣ>> ΩΣ ΕΠΑΘΛΟΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ <<ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ>>, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΝ ΤΟΥ 1949, Η 6η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΚΔΟΘΕΙΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ>>,ΩΣ ΕΔΗΜΟΣΕΥΘΗ ΕΙΣ ΤΟ <<ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ>>, ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ <<ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ>>, ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΙΝ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ 5ης ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ 30-1-49 ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ <<ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΤΟ>> ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΦΣΚΥ-

ΚΕΡΑΜΙΤΖΗΕΦ. ΒΡΑΔΥΤΕΡΟΝ ΠΑΛΙΝ, ΤΟ 1956, ΑΛΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (6η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 2α ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΙΝ) ΠΡΟΣΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΤΗΣ 6ης ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ 1949 ΠΕΡΙ <<ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ>> ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ , ΟΤΙ Η ΘΕΣΙΣ ΤΟΥ <<ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΕΩΣ>> ΕΙΣ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟΝ <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ>> ΗΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΟΛΑΚΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΛΑΥΟΦΩΝΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΕΣΧΕΘΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΕΞΩΦΛΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ <<ΝΙΚΗΦΟΡΟΝ>>, ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ, ΤΟ ΝΕΟΝ ΣΥΝΘΗΜΑ, ΑΛΛΑΓΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΑΠΟ <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ>> ΕΙΣ <<ΙΣΟΤΙΜΙΑ>> ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΩΘΗΣΙΝ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΔΙ΄ΕΥΘΕΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ.

ΙΔΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΣΗΜΑ ΤΩΝ <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ>> ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚΕ ΔΙΑ ΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟΥΤΟ ΕΙΣ ΤΟΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΦΟΥΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ:

<<TO KKE ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ ΕΝ΄ ΕΛΛΑΔΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΩΣ ΧΩΡΙΣΤΟΝ ΛΑΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΣΤΗ ΕΡΡΩΜΕΝΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΤΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΣ, ΚΑΘ΄ΗΝ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΔΕΟΝ, ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΗ Ο ΑΓΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΝΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΠΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΑΝΤΑΤΟΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ... ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΑΜ ΚΑΙ ΕΛΑΣ>>

(ΑΡΘΡΟΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΩΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ <<ΜΠΟΡΕΤΣ>> ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ) ΤΗΣ 23-11-1962

ε) Ο εκσλαυισμός των απαχθέντων ελληνοπαίδων

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 1949 Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΙΔΡΥΘΗ ΙΔΙΟΝ <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ>>. ΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΤΟ, ΠΑΛΑΙΟΝ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΤΕΘΗ ΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΝ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ, ΟΤΙ ΑΠΕΣΧΙΣΘΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΝΦΟΡΜ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, Η ΔΕ ΛΟΙΠΗ <<ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ>> ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ ΕΠΕΤΑΧΥΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΙΝ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΦΑΛΑΓΓΙΣΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ, ΜΕΘ΄ΗΣ ΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΟΞΥΜΕΝΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΛΙΓΩΤΕΡΟΝ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΛΑΥΟΦΩΝΩΝ, ΔΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΚΑΛΟΥΝ.

ΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΝΦΟΡΜ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΜΙΑΝ ΩΡΑΙΑΝ ΠΡΩΙΑΝ ΔΙΕΧΩΡΙΣΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΔΥΟ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ. ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΝ>>.

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΤΙΝΑ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΙΝ ΤΗΣ ΝΕΟΪΔΡΥΘΕΙΣΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ ΗΣΑΝ: ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΟΥΠΟΥΛΕΙΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΛΑΒΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΝΑ ΕΞΕΥΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΤΙΝΑ ΝΑ ΕΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΤΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ ΤΑΥΤΗΣ, ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΑΙΔΩΝ, ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜ. <<ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ>> ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΜΕ ΣΥΡΡΑΦΗΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΥΡΕΣΙΝ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΗΤΑΤΖΗΔΩΝ, ΑΝΗΡΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΟΡΦΑΣ ΤΟΥΤΩΝ ΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑ ΤΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΙΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ, ΣΥΝΕΚΡΟΤΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ, ΕΦΩΔΙΑΣΘΗΣΑΝ ΕΚ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΛΕΞΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΔΟΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΣΥΡΡΑΦΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΙΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ <<ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ>> ΙΔΡΥΣΑΝΤΕΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΕΚ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΛΗΘΕΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΕΙΣ ΤΑΥΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΝ, ΙΣΤΟΡΙΑΝ, ΣΛΑΒΙΚΗΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΗ ΓΛΩΣΣΑΝ.

ΕΚΤΟΤΕ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΠΡΟΣΕΔΕΘΗΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝ, Ο ΔΕ <<ΕΘΝΙΚΟΣ>> ΤΩΝ ΟΥΤΟΣ ΠΟΘΟΣ ΕΞΕΦΡΑΖΕΤΟ ΕΙΣ ΟΛΑΣ ΤΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ.

19 ΕΤΗ ΤΩΡΑ ΑΦ΄ΗΣ ΕΡΡΙΦΘΗ Ο ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ..ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΙΔΙΑΝ <<ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ>> ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΝΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΕΣ ΑΥΤΑ ΩΣ ΤΕΚΝΑ <<ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ>> ΜΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ (ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ).

ΤΟ ΚΚΕ ( ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ) ΠΑΡΕΣΧΕΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ <<ΣΤΟΙΧΕΙΑ>> ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΝΟΗΘΟΥΝ ΘΕΩΡΙΑΙ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ ΕΘΝΟΤΗΤΟΣ.

ΕΚΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΙΝ ΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ ΔΥΟ ΛΑΩΝ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΕΘΕΝΤΟΣ <<ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ>>,

ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ λ.χ. <<ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ>>...

ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΚΟΙΝΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΚΟΙΝΟΝ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ, ΕΙ ΜΗ ΜΟΝΟΝ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΟΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑΙ, ΚΟΙΝΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΝ ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΝ ΖΥΓΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΝ ΤΩΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΩΣ.