ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Η ΕΥΠ υποτίθεται αποτελεί αυτοτελή πολιτική δημόσια υπηρεσία με αποστολή την ασφάλεια της Χώρας και υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.
Το συνέδριο όμως, της ΕΥΠ στη Μυτιλήνη κατέληξε σε πάρτυ Πασόκ αφού ως γνωστόν το Πασόκ έχει φροντίσει να ελέγχει το 90% σχεδόν των εργαζομένων στην Υπηρεσία. Οι προσλήψεις στην ΕΥΠ αποδεικνύουν το σκεπτικό Πασόκ στους διορισμούς σε δημόσιες υπηρεσίες:γίνε μέλος και εξασφάλισε διορισμό.
Οι συζητήσεις και τα πηγαδάκια περιστράφηκαν περισσότερο στην πορεία του κόμματος και λιγότερο στα ενδοϋπηρεσιακά προβλήματα αν και υπήρξαν και προτάσεις για τρόπους βελτίωσης της εικόνας της Υπηρεσίας προς τα έξω γιατί πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η ΕΥΠ έχει καταντήσει μια υπηρεσία, ικανή μόνο για γκάφες.. Οι πληροφορίες λένε ότι αντικείμενο συζητήσεων ήταν και κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πληροφορίες που έχουν συλλέξει «παιδιά» της υπηρεσίας με υπερβάλλοντα κομματικό πατριωτισμό και αφορούν πρόσωπα της Κυβέρνησης. Κυκλοφόρησαν και σενάρια που θέλουν αρχισυνδικαλιστές της Υπηρεσίας να κατεβαίνουν στις επόμενες εκλογές, φυσικά με το Πασόκ.
http://newsgr.blogspot.com/2007/07/blog-post_6564.html