ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΣΦΙΚΗ ΣΤΟΑ [«Γαία» υπ’,7] Ο ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΗΣ ΜΑΣΩΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΝ!!

Εγκαθiδρυση νέας Στοάς
Στις 10 Μαΐου 2008 και στο Τεκτονικό Κέντρο Αθηνών, της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς, έλαβε χώρα η τελετή ιδρύσεως της Στοάς «Γαία» υπ’ αριθ. 7, παρουσία του Μεγάλου Διδασκάλου, η πρώτη που λειτουργεί στην πόλη των Αθηνών.
Πρόεδρος της Επιτροπής Εγκαθιδρύσεως ορίσθηκε ο Ύπατος Προβλεπτής των Βαθμών και των Τάξεων, αδ. Κοσκινάς, Μέγας Ευχέτης, ο Αναπληρωτής Μέγας Διδάσκαλος αδ. Χαλικιόπουλος, Μέγας Α! Επόπτης ο αδ. Βεντούρας και Μέγας Τελετάρχης, ο αδ. Λάσκαρις.
Την Ανατολή κόσμησαν και υψηλόβαθμοι αδελφοί και από τις δύο αντίζηλες μεταξύ τους Μεγάλες Στοές, πράγμα το οποίο κάνει απτή την επιδίωξή μας για την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών που ταλανίζουν το θεσμό.
Επ’ ευκαιρία, ο Μέγας Διδάσκαλος απηύθυνε την ακόλουθη γραπτή παραίνεση προς τους παρισταμένους:
«Αδελφοί μου,
Η σημερινή ημέρα, σας προσφέρει με την προσέλευσή σας εδώ και τη συμμέτοχή σας στις εργασίες μας, μια σπάνια Τεκτονική και μεταφυσική εμπειρία. Θα παρακολουθήσουμε μια γέννηση που δεν έχει, δεν υπόκειται σε θάνατο, την ίδρυση μιάς Στοάς, που έχει το επίκαιρο όνομα «Γαία», μικρή επίθαλψη των κακοποιήσεων που έχουμε επιφέρει στην επιφάνειά της. Με την ικεσία προς αυτή την υπέροχη Γη-Μητέρα, η τιμωρία μας για αυτό το ασύνετο έγκλημα να μην είναι ανεπανόρθωτη.
Οι Στοές ιδρύονται σε χώρο και σε χρόνο, αλλά η αποτύπωση των σχεδιασμών τους, καταγράφεται σε άλλες μη υπερβατές διαστάσεις. Και παραμένουν αυτές εκεί, περιάγοντας τις προσδοκίες μας και τους σχεδιασμούς μας στον άχρονο χρόνο, μέχρις ότου εκείνοι βρουν τις ευοίωνες συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να υλοποιηθούν. Έτσι, όποιος μετέχει ενεργά σε ένα τέτοιο τέλεσμα, παίρνει μέρος, είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι, σε μια καυστική αντανάκλαση του αιώνιου. Η οποία θα τον παρακολουθεί ευεργετικά και θα τον προάγει. Ιδίως σε αυτούς τους καιρούς των μεγάλων κατακλυσμών.
Είθε ο Μέγας Ιεροφάντης των Ελευσινίων, να είναι παρών και να μας συμπαρασταθεί.
Ευστάθιος Λιακόπουλος, Μ. Δ.»
http://www.uglgreece.gr/el/node/51